14 Ocak 2016 Perşembe

GUE/NGL: Turkiye'de Kürtlere Karşı Yürütülen Şiddet Derhal Sona Erdirilmeli

Avrupa Parlamentosu bu şiddetli baskı karşısında sessiz kalmamalıdır.

Avrupa Parlamentosu Birleşik Sol/Kuzey Yeşil Sol grubu, bugün, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir ve HDP Diyarbakır Milletvekili ve GUE/NGL’nin eski parlamento üyesi Feleknas Uca’dan oluşan HDP delegasyonunu, Türk hükumeti tarafından şiddetli bir baskıya uğrayan Türkiye’nin güneydoğusundaki Kürtlerin dramatik durumu hakkında görüşleri paylaşmak üzere ağırladı.

Şu anda Türkiye’nin güneydoğusunda, kadınlar ve çocuklar dâhil olmak üzere yüzlerce sivil öldürülmüş, okullar kuşatılmış, hastaneler korugana çevrilmiş durumda. Bölgedeki kentler ve köylere sistematik olarak sokağa çıkma yasağı getiriliyor ve gece veya gündüz günün herhangi bir anında bombalanma yaşayan insanlar gerginlik içinde yaşıyor.

Grubumuz, tüm Avrupa Parlamentosuna, Kürtlerin sessizce katledilmesi karşısında suskun kalmama çağrısında bulunacak.

Grubumuz bu konuda önümüzdeki hafta Strasburg’da konuyla ilgili acil karar alması için başvuru yapacak. Grubumuz aynı zamanda Federica Mogherini'ye, Avrupa Birliği Dışilişkiler Temsilcisi olarak müdahale edebileceğini ve Türk yetkililere sivillere yönelik şiddeti durdurması için acil bir çağrı yapabileceğini söyleyen bir mektup gönderecek. Grubumuz, AB'nin çatışan tarafları tekrar müzakere masasına getirmek için arabulucu olması gerektiğini düşünüyor. Ayrıca, Türkiye'nin göçmenler için “güvenli ülke” durumunun gözden geçirilmesi gerekiyor.

Grubumuz yakın zamanda durumu yerinde görmek için Diyarbakır'a bir heyet gönderme kararını aldı ve Avrupa Parlamentosu'ndaki diğer gruplara aynı şeyi yapmayı öneriyoruz.

GUE/NGL olarak bu şiddetli baskıyla her gün mücadele eden Kürt halkı ve HDP'yle dayanışma içinde olduğumu vurguluyoruz.

13.01.2016

GUE/NGL

Çeviri: Kontra Salvo

0 yorum: